Колекция със скандинавски мъх от 3DEA Design Studio

04.12.2017 / 11:35 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Природата е уникален артист, с чувство за естетика и цвят, който може да създаде шедьовър и в най-дребния стрък, казват от 3DEA Design Studio.

 

В духа на ценностите на Коледа студиото ви предлага един от символите й - ръчно изработена стъклена коледна играчка, в чиято сърцевина се е стаил истински полярен мъх. Нежна панделка позволява играчката да бъде окачена на елхата, в декорацията на дома или офиса, като красив детайл за прекрасния празник. Диаметърът на топката е 12 см, а цветът на мъха може да е бял, червен или зелен.

 

Колекция със скандинавски мъх от 3DEA Design Studio

 

Букетът от красив полярен мъх, сгушен в метална кофичка, се нуждае от малко местенце, за да го направи прекрасно. Цветовете са зелен, червен и бял.

 

Колекция със скандинавски мъх от 3DEA Design Studio

 

Друго предложение е късче от почти вечноснежния далечен Север - пано за стена или бюро от красив полярен мъх с естествен бял цвят. Стилната бяла рамка подхожда на всяко пространство и би могла да се превърне във впечатляващ негов акцент.

 

Колекция със скандинавски мъх от 3DEA Design Studio

 

Усещане за свежест и природа - стилна квадратна рамка в бял или черен цвят обгражда полярен мъх. Тази рамка е подходяща за всякакъв вид пространство, като не би могла да остане незабелязана.

 

Колекция със скандинавски мъх от 3DEA Design Studio

 

Модерен прочит на класическия кръгъл стенен часовник - той е изработен от дървен фурнир и естествен полярен мъх. Запазена е изчистената линия на формата и е подчертана уникалността на материала. Диаметърът на часовника е 250 мм. Той е с черни метални стрелки (червена секундарна) и безшумен "плаващ" механизъм.

 

Колекция със скандинавски мъх от 3DEA Design Studio

 

Букетът от красив полярен мъх в метална кофичка, от който се подава щипка за бележки, визитки, снимки или празнично пожелание, е жест, който ще продължи да напомня за важните неща и след отминаването на празника. Предлаганите цветове са червен, бял и зелен.

 

Колекция със скандинавски мъх от 3DEA Design Studio

 

При поръчка продуктите пристигат в красива коледна опаковка с панделка.

 

Колекция със скандинавски мъх от 3DEA Design Studio


3DEA Design Studio представя естествен полярен мъх като интериорно решение с природен произход. В света на естествените декорации този материал се налага все повече като алтернатива на традиционната вътрешна растителност. Скандинавският мъх се използва във вътрешната архитектура и дизайн, успешно се интегрира в различен тип помещения – офиси, частни домове, бани, обществени пространства, като галерии, чакални, СПА центрове, салони за почивка и отдих, приемни и др.


Устойчивостта на растението и минималните разходи за поддръжка го правят много добро дизайнерско, финансово и атрактивно решение за стилна декорация. 3Dea работи с материала и в контекста на изработка на мебели и други функционални принадлежности за интериора.


Уникалната структура на всеки стрък и запазеният естествен обем позволяват мъхът да създава неповторим по устройство и плътност „килим”, независимо къде е поставен. Уникалността на растението започва още с неговия цвят – в природата мъхът естествено расте, обагрен в бяло. Това го прави изключително благодатен за вторична промяна на цвета. Богатата палитра от наситени цветове е постигната чрез използването на естествени безвредни багрила, а процесът се извършва изцяло на ръка. Използвана е финландска технология от най-високо ниво.


Интериорният скандинавски мъх е обработено истинско растение, с което може да се изграждат стени, тавани, детайли с различна форма, мебелни компоненти, лога, осветителни тела, картини. Всеки стрък се поставя отделно, за да се постигне възможно най-добра плътност на продукта. Със своята характерна мекота и възхитителна структура скандинавският мъх оставя усещане за комфорт и връзка с природата във всяко пространство, в което е поставен.


Скандинавският мъх е растение с типично местообитание северните райони на планетата и полярния кръг. Той не подлежи на култивиране. Пораства между 5 и 7мм на година, като брането му е част от поддръжката на естествените гори, което позволява да се освободи място за поникване на нови дървета. Процесът по бране, съхранение и обработка на растението се извършва изцяло на ръка.


Мъхът е отличен природен индикатор за чистотата на въздуха. Всеки стрък е уникален по структура и обем. Колбестият строеж на всяко разклонение прави възможно мъхът да абсорбира голямо количество влага от въздуха. На това се дължи приласкаващата мекота на растението. Специалната технология на обработка позволява това свойство да се запази и след балсамирането му.


Дълги години хората са използвали природните мъхове по много начини – гориво, топлинна изолация, килими и дори легла. Освен безспорни естетически качества, той притежава и множество функционални: мъхът е отличен звукоизолиращ материал. До два пъти по-успешно улавя шума в сравнение с други материали със същия обем и дебелина, които имат същото предназначение. Не привлича насекоми и други вредни организми, не е среда за развитие на мухъл, което го прави възможен декоративен материал за пространства с висока влажност. Поради обработката си растението не произвежда алергени, извлича замърсяването от въздуха, има антистатичен ефект и улавя светлинните отблясъци.


Мъхът е ефективен пожароустойчив материал, който забавя запалването на повърхността, върху която е монтиран. Той е чудесно средство за запазване температурата на помещението, в което е поставен и е напълно биоразградим. След поставянето му мъхът не се нуждае от допълнителна поддръжка, а може внимателно да бъде почистван с четка за прах.


Мекотата на мъха зависи от влажността на пространството. При влажност на въздуха около и над 50% (каквато е и комфортната влажност за човека), мъхът е изключително мек и устойчив на допир. Ако влажността се понижи мъхът се свива и става по-сух и чуплив. Когато влажността на пространството се възстанови, той отново омеква. Този процес може да се повтори многократно и стига мъхът да не бъде докосват в сухия си момент, това по никакъв начин няма да промени качествата му.


 

   още от Новини
   още от Любопитно
   още от Еко