Класическо синьо е цветът на PANTONE за 2020 година

06.12.2019 / 14:25 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

19-4052 Classic Blue е траен оттенък, вечен в своята простота.

 

Класическо синьо е цветът на PANTONE за 2020 година

 

Специалистите от американския институт "Пантон" определиха главния цвят за 2020 година. "Неувяхващият и неизменен оттенък на синия Пантон 19-4052 Класическо синьо е елегантен със своята семплост. Той се възприема като цвят на спокойствието и внушава мир и покой в човешката душа", казват специалистите, които отбелязват, че винаги може да се разчита на класическото синьо. Нюансът напомня за безкрая на вечерното небе и подбужда да излезем от рамките на обикновеното.

 

 

Компанията създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, интериорния дизайн, текстилната промишленост и други сектори. Известна е с едноименната система за съответствие на цветовете. "Пантон" избира водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано в модата и вътрешния дизайн, както и на прогнозите за траен интерес. За 2019-а беше избран нюансът "жив корал".

 

Класическо синьо е цветът на PANTONE за 2020 година

 

В края на миналия месец "Оргахим" също определи цвета за 2020 година - "Синя хармония". Изборът на актуален за България „Цвят на годината" е инициатива, която фирмата провежда за пети път и дава погледа на професионалната гилдия към възможностите за работа с цветовете. Целта й е да зададе локален тренд, който да подпомага потребителите в избора на бои и материали за декорация.

 

 


 

   още от Новини
   още от Любопитно
   още от Видео