Избират концепция за баня за хотел "Странноприемница" в Етъра

06.02.2018 / 11:18 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Проектът, който ще бъде използван като отправна точка в изработването на техническия проект на банята, ще бъде обявен на 15 март.

 

Етнографски музей на открито „Етър" и архитектурният колектив, автор на проекта, спечелил първо място в конкурса за преустройство на хотел „Странноприемница" - арх. Андрей Андреев /Another Studio/, арх. Петя Николова /Another Studio/ и арх. Милена Фетваджиева /Urbanviva architectural studio/, ще се включат в конкурс и ще избират концепция на хотелска баня, която да бъде адаптирана за предстоящата реконструкция на хотела.

 

Избират концепция за баня за хотел Странноприемница в Етъра

 

Ръководството на ЕМО „Етър" и проектантите ще се включат в етапа на гласуване на проектите от 8 февруари до 20 февруари, когато заедно с журито ще могат да подберат проект, който концептуално да се доближава до общата визия за обновяване на хотела към музея. От своя страна фирмата, организатор на конкурса, ще откупи от дизайнера идейната концепция за хотелска баня, за да бъде адаптирана от проектантите при реализацията на бъдещата реконструкция на музейния комплекс.

 

Жури на конкурса ще бъдат: арх. Борислав Игнатов, доц. д-р арх. Мария Давчева, арх. Гергана Милушева, арх. Радина Гешева, арх. Пламен Братков, арх. Пенка Станчева, Иван Гроздев, Георги Дучев, проф. д-р инж. арх. Пеньо Столаров, арх. Ирина Тамбукова, Светослав Тодоров, Красимир Капитанов.


 

   още от Новини
   още от Баня