Интериор на шоурум за офис мебели с корабни контейнери

25.07.2017 / 14:54 - citybuildhome.bg
  свежо  

Клиентът е търсел различна и нестандартна визия, която да го направи разпознаваем и в същото време да предостави възможно най-добри възможности за презентирането на продуктите. 

 

Едно от изискванията е било да се потърси възможност за вплитане на решения, подчинени на тенденциите за RE-USE и Recycle. Следвайки тези концепции, DA Architects създават интериор с подчертан индустриален характер, с настилка от бетон и видими инсталации, като за акцент използват два употребявани корабни контейнера. По този начин се сепарират зоните на целия шоурум и се създават микропространства за излагане на мебели в самите контейнери.

 

Интериор на шоурум за офис мебели с корабни контейнери

 

За да се разчупи пространството, единият от контейнерите е срязан на две части, разположени в отделни зони, а другият е отворен по едната си дълга страна, която гледа към пространството на шоурума и е повдигнат конзолно над подиума с експозицията на работни столове.

 

Интериор на шоурум за офис мебели с корабни контейнери

 

Извън контейнерите и подиума от шперплат, цялото оставащо пространство е решено единно и с минимално използване на материали – бетонов под, бели стени, таван и инсталации. Тази среда, в съчетание с корабните контейнери, създава сурово и индустриално усещане, чийто контраст подчертава изискания характер и прецизен детайл на предлаганите мебели.


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти