Играта лекува – детска болница в Тайланд

26.05.2020 / 11:50 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Проектантите са създали архитектура и интериор през очите на детето и неговата призма на възприятие.

 

Много болници днес се опитват да създадат обстановка, която да напомня търговски центрове или хотели от висок клас. За децата обаче луксът не е утешение и не помага да се преборят със страха. За тях щастието са веселите игри. Именно затова Студио Integrated Field реализира проект за детска болница EKH Children Hospital в град Samut Sakhon в Тайланд, където фоайето предизвиква интерес и доверие, а чакалнята е проектирана като детска площадка с пързалка.

 

Играта лекува – детска болница в Тайланд

 

В болницата има различни кътове за комуникация и басейн, над който се реят бели облаци.

 

Играта лекува – детска болница в Тайланд

 

За по-добро възприятие от страна на децата са използвани различни форми, пастелни цветове и символи, които включват извити линии и съзнателно отдалечаване от идеалните геометрични форми. Мебелите и елементите в декора са избран в съответствие с ръста и пропорциите на децата, създавайки среда, която съответства с тяхното поведение и предпочитания. Тоалетните са в нежни цветове за момичета и момчета, а осветлението навсякъде е индиректно и топло, за да не бъдат смущавани децата от прекалена яркост, характерна за повечето болници.

 

Играта лекува – детска болница в Тайланд

 

Болницата предлага четири типа комфортни и модерни стаи, които носят имената на съзвездията кит, костенурка, лъв и заек, изобразени на тавана със светещи „луни".

 

Играта лекува – детска болница в Тайланд

  

   още от Новини
   още от Интериорни проекти
   още от Детска стая