Групова изложба на 7 автора под 27

06.07.2020 / 13:30 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Живопис, скулптура и SITE-SPECIFIC инсталация може да видите до 16 юли в Галерия „Сан Стефано“ в София.

 

Групова изложба на 7 автора под 27

 

Изложбата е съставена от най-силните дипломни проекти и свободни работи на завършилите студенти в магистърска степен на специалностите живопис и скулптура в НХА през февруари. Селекцията на журито от професори в Академията определя 4 живописци и 3 скулптори, които категорично заявяват себе си, своя талант и творческа индивидуалност.  Предложената колекция от произведения по изразителен начин доказва качеството на своя творчески резултат, свидетелства разнообразието от смели избори на съвременна тематика, многообразието от художествени похвати и пластически изразявания. 

 

В живописта взаимно се допълват психологическия и поетичен реализъм на Северина Даниелова, дисциплинирания поглед към фрагменти от действителността на Александър Тошев и дивия експресивен израз на Димитър Бочуков.       

 

Светлинната инсталация на Лора Тонева, освен своето активно визуално присъствие в пространството, коментира природата на живописната картина, концептуализира преноса от триизмерност в двумерност и образа като сянка - отражение.  Скулптурата предлага разширен неформален поглед към традиционните категории: пространство, обем, форма, материя, опоетизирани от деликатното докосване на Благица Здравковска и Борислава Василева. 

 

Обектите и видео пърформанс на Петър Петров умно спекулират върху традиционните представи и предразсъдъци за скулптура. Много различни и смели като артистични избори и решения, предложените автори и произведения свидетелстват динамиката и плурализма в съвременната социокултурна ситуация, както и адаптивността на учебната практика към предизвикателствата на съвремието, казва проф. Станислав Памукчиев.


 

   още от Новини
   още от Арт