Градина „Мандала” може да видите в ЕМО „Етър”

11.07.2018 / 15:06 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Растенията в градините със специфична геометрична форма носят специфична енергия.

 

Първата мултиизмерна градина от типа „Мандала” бе изградена в център „Българка” на ЕМО „Етър”. В нея са засадени растения, които виреят много добре в габровския Балкан. Цветелин Петров представи принципите на изграждане на градини със специфична геометрична форма. „Има сакрално влияние от растенията, чиято енергийна концентрация носи още по-голяма хармония. Хората, които ползват билките от градината, могат да усетят тази хармония и да я пренесат в себе си”, споделя Петров.

 

Градина „Мандала” може да видите в ЕМО „Етър”

 

„Мандала”-та в център „Българка” има четири сектора, които концентрират четирите елемента от четирите посоки: въздух, огън, земя, вода. В средата е етер, който се свързва с центъра на съзнанието. Той се асоциира със съзиданието, затова е сложена роза.

 

Градина „Мандала” може да видите в ЕМО „Етър”

 

Цветелин Петров обяснява, че това не е само философия, а има възможност енергийната концентрация на този тип градина да бъде измерена, както и начинът, по който растенията въздействат върху човека. Употребата на определени билки подсилва елементите в организма ни, но целта е да се постигне баланс между тях. Градината от типа „Мандала” въздейства по такъв балансиращ начин и когато човек ежедневно има контакт с билките в нея – това се постига.

 

Градина „Мандала” може да видите в ЕМО „Етър”


 

   още от Новини
   още от Градина