Фондация We Are Water стартира кампанията "Скритият живот на водата"

22.03.2018 / 13:03 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Направете си снимка с чаша вода и я споделете в социалните мрежи с вашето послание и хаштаг #TheHiddenLifeOfWater.

 

"Природа за водата" е темата на ООН за Световния ден на водата 2018 - 22 март. Целта на темата е да се повиши осведомеността на населението за това как грижата за природата и правилното използване на природните ресурси дават решения на предизвикателствата на водата през 21-ви век.

 

Повече от 2 милиарда души по света живеят в страни с огромен недостиг на вода. Тази цифра значително ще нараства в следващите десетилетия, успоредно с прогнозите за ръста на световното население. При 7,5 милиарда души днес, населението на планетата може да достигне 9,7 милиарда до 2050 г.: според ОИСР, около 40% от него ще живее в райони с тежки проблеми с водата.

 

Фондация We Are Water стартира кампанията Скритият живот на водата

 

ООН насочва общественото внимание към въздействието на екологичните проблеми и изменението на климата върху кризите, свързани с водата: наводненията, засушаването и замърсяването на водата се влошават от ерозията на растителната покривка, почвата, реките и езерата. Неразумното използване на екосистемите има пряк ефект върху достъпа до вода. В световен мащаб, повече от 80% от отпадъчните води, които генерираме, се връщат към екосистемите, без да бъдат третирани или рециклирани.

 

#TheHiddenLifeOfWater Скритият живот на водата. В съответствие с темата на ООН за Световния ден на водата 2018, фондация We Are Water стартира кампания за повишаване на осведомеността, която подчертава ролята на водата за живота ни. Водата е основен ресурс за здравословен живот, благосъстояние и развитие. Водата е живот и дава живот, водата е бъдещето. В много страни достъпът до вода означава децата да имат възможност да се образоват и вследствие да допринасят за икономическото и социално развитие на своите общности. Наша отговорност е да дадем глас на водата като източник на живот и бъдеще.

 

Фондация We Are Water стартира кампанията Скритият живот на водата

 

Как да си сътрудничим? Посетете уебсайта за повече информация за кампанията. Направете си снимка с чаша вода и я споделете в социалните мрежи с вашето послание и хаштаг #TheHiddenLifeOfWater. Кампанията продължава до края на седмицата.

 

Инициативите на фондация We Are Water за Световния ден на водата 2018 включват различни събития и кръгли маси. Те се организират в страни, където фондацията има присъствие като Португалия, Великобритания, Полша или Индия.

 

Повече информация за Световния ден на водата 2018 можете да намерите тук.

 

Фондация We Are Water има две основни цели. Първата е да повишава осведомеността и да насърчава дебат сред обществеността и организациите за необходимостта от създаване на нова култура на водата, за да се постигне справедливо развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората цел е да се извърши цял набор от действия, които да се противопоставят на негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Областите на дейността на фондацията включват участие в проекти за инфраструктура, образование, здравеопазване и научни изследвания, съсредоточени в най-нуждаещите се райони в света.


Досега Фондацията е осъществила 30 проекта в 18 държави, като помага на над 430 000 души. Някои от страните, в които Фондацията работи, са Еквадор, Индия, Бразилия, Мароко, Колумбия, Гвинея Бисау, Непал, Бангладеш, Конго, Чад, Филипините в сътрудничество с престижни международни организации като Educo, Fundaciуn Vicente Ferrer, Intermуn Oxfam, Unicef, Fundaciуn Mujeres por Аfrica, Fundaciуn Pies Descalzos, World Vision International.


 

   още от Новини
   още от Любопитно
   още от Еко