Филигранен и чувствен умивалник от Roca

23.04.2020 / 16:35 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Керамичният продукт с дизайн на Ruy Ohtake получи Red Dot Design Award 2019 (Best of the Best).

 

Филигранен и чувствен умивалник от Roca

 

Умивалникът очарова със своя органично извит чувствен силует - технологията, функционалността и естетиката са в симбиоза. Дизайнът впечатляващо използва формата, за да визуализира крехката лекота на материала.

 

 

Природата изобилства от форми, които са очарователни в своята простота и съвършенство. Дизайнът на колекцията Ruy Ohtake by Roca е вдъхновен от извитите линии на вълните, непрекъснато променящата се линия на хоризонта, както и една от най-чистите форми - яйцето. „Много харесвам извития елемент, защото е по-труден от права линия", казва дизайнерът и архитектът Руй Охтаке. Той избра формата на кривата така, че да бъде възприемана по различен начин в зависимост от ъгъла на гледане.

Филигранен и чувствен умивалник от Roca

Дизайнът на тази колекция е насочен и към въплъщаване на сложните усещания и интимност, които всеки човек свързва с умивалника при ежедневна употреба: сутрин хората отиват до банята и докато се мият, събуждайки се, започват деня, припомняйки си вчерашния ден или какво ще правят днес. „Тези минути са много красиви и важни", казва дизайнерът. И затова умивалникът трябва да е привлекателен и проектиран да бъде нещо специално.


 

   още от Новини
   още от Баня
   още от Арт
   още от Видео