Естествени материали и нестандартни цветове – хит в коледната украса

04.12.2017 / 13:11 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Естествен памук, вълна, стъкло, пера, текстил, канап, клони и восък са сред топ тенденциите тази година.

 

Все по-близо до природата и до изчистените дизайни – това е правилният избор според специалистите. Те съветват поне един от елементите от украсата ни да бъде нестандартен, за да бъде тя уникална и естетически издържана.

 

Естествени материали и нестандартни цветове – хит в коледната украса

 

Тенденциите всяка година са различни и се избират от самите декоратори. Аз тази година съм заложил на много нестандартни цветове и текстури – деним, мента и много восък. Залагаме на една различна модерна визия с много текстил, странни и нетрадиционни за Коледа цветове и материали. По този начин ще предадем един различен и модерен коледен дух на украсата тази година, въпреки че има много клиенти, които избират традиционната комбинация между червено и златно”, коментира флористът Даниел Тенджерков, на когото за коледната украса се доверяват почти всички големи заведения във Велико Търново, търсят го и от цялата страна.

 

През последните години клиентите избират все по-често естествените дръвчета, но за бизнес сградите, ресторантите и хотелите по-подходящ е вариантът елхата да е изкуствена. „Тя не цапа, не заема много място, по-красиво структурирана е от естествената и е лесна за преместване”, посочва Даниел.

 

Изкуствените елхи с цветни текстури отпадат през последните години, дизайнерите залагат на традиционното зелено и заснежено – класически форми и размери, но украсени нетрадиционно. По отношение на Рождественската трапеза модерни тази година ще са геометричните форми, а многото на брой свещи са задължителен аксесоар.

 

Традиционни за аранжировката през последните години са резените сушен портокал и сушените ябълки, както и канелените клечки. Тези елементи присъстват и в коледните опаковки, заедно със звездите от брезова кора. Амбалажни хартии, карирани панделки и канап – това също са водещи тенденции тази година. Интересното, което се случва в Европа, са черните опаковки – черна хартия със златисти или червени панделки.

 

Холандия е страната, която движи тенденциите по отношение на коледно-новогодишните украси в европейски мащаб. Другата държава е Франция, тъй като там се намират най-големите заводи за стъклени коледни украшения.

 

Източник: radiovelikotarnovo.com


 

   още от Новини
   още от Любопитно
   още от Арт