Емоционалната ергономика на Елиа Недков

09.01.2018 / 12:28 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

В майсторски клас ще се запознаете с неговия метод на проектиране, който търси подходящ начин за интегриране на човешкото присъствие.

 

"Много често мисля за пространство, обеми и повърхности в тяхната първична форма. Вдъхновява ме светлината и начина, по който докосва повърхностите, за да създаде обеми. За мен красотата е онази особена сплав, по която може да протече спонтанната енергията на живота. Аз не мога да я поставя в условност, да я определям, но мога да я следвам."

 

Елиа Недков

 

Емоционалната ергономика на Елиа Недков

Снимка /архив/: CityBuild.bg


Елиа Недков е архитект и дизайнер с международен опит, който се занимава с дизайн и арт дирекция. В работата си съчетава различни сфери като мода, продуктов и графичен дизайн, фотография. Този холистичен и задълбочен подход оправдава и позицията му като арт директор на големи италиански компаннии като Viero, Rapsel, Alulife, Culti. Участва и създава множество артистични проекти, в които ясно се открояват теми като минимализъм, изчистена естетика и форма, търсене на колаборация между различни сфери на изкуството.

 

Елиа Недков (1971 г.) учи мода във Виена и след това архитектура в Грац, Австрия. През 1998 г. отваря своето първо студио за архитектура, графика и дизайн в Грац. Спечелването на международен конкурс през 2003 г. му дава възможност да отвори година по-късно студио в Минало. Работи като арт директор за някои от водещите компании в дизайна. По-важни негови клиенти са Alulife (Италия), Baldini (Италия), Culti (Италия), Exde (Италия), Fassade (Австрия), Max Meyer (Италия), Nito, (Италия), Paola Lenti (Италия), Rapsel (Италия), Tony&Guy (Великобритания), ORF TV Austria (Австрия), Vola (Дания), Viero (Италия), Neutra (Италия), Kansai paint (Япония), Kansai middle east (Дубай), LawLinguists (Италия), Sipex (Швейцария), Литературен фестивал (София).

 

От 2013 година Елиа Недков е арт директор на Склада - платформа и шоурум за дизайн в София. Същата година отваря студио и в София. Носител е на международни награди: designboom and DuPont's international design competition - 1st Prize - (Италия; Polydecor Design Award, for cafe in Austria - (Австрия); MACEF design award 2004 - mention - (Италия); WATER CONCEPT - inside the bathroom - mention - (Италия); Design And Design award for corporate identity of Viero - (Франция); German Design Award Winner 2017 (Германия) за серията Kaba' (Paola Lenti); Интериор на годината 2016, списание НАШ ДОМ.

 

Емоционалната ергономика на Елиа НедковВ майсторския клас на Елиа Недков от 19 февруари до 26 март в GENERATOR на бул. "Черни връх" 47 в София ще се запознаете с неговия начин на проектиране, който разчита на емоционалните аспекти и на търсенето на подходящ начин да се интегрира човешкото присъствие. Ексклузивните ефекти в архитектурата и интериорния дизайн са отстранени, за да отстъпят място на естетическите стойности и ритуалите, които човекът изпълнява в ежедневието.

 

Разбирането на параметрите на пространството, характеристиките на светлината и адекватният избор на материали и цветове са негови основни инструменти. Aнализът на досегашните ви методи и готовността да се преразгледат формите, технологиите и матeриалите ще помогнат да формирате един по-задълбочен поглед към същността на пространството и обемите. Приоритет в курса е интерактивността и диалога. Ще бъдат задавани задачи и в следващи занятия ще имате възможност да презентирате и обсъдите резултата. Майсторският клас ще завърши с изложба и презентация на разработени от вас проекти.

 

Подробности - тук.


 

   още от Новини
   още от Арт