Стил, елегантност и модерни технологии

11.04.2017 / 10:30 - citybuildhome.bg
  свежо  

Водещи фирми, пълни зали и най-новото от мебелната индустрия очакват посетителите на „Техномебел“ и „Светът на мебелите“.

 

Изложенията са организирани от Интер Експо Център съвместно с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) и ще се проведат в периода 24-28 април.

 

Стил, елегантност и модерни технологии

 

В програмата на тазгодишното издание са включени:

 

Българска мебел на годината - седмо издание на конкурс за най-добра мебел, произведена в България

 

В конкурса участват български компании-производители на мебели, които показват най-впечатляващите и иновативни продукти, демонстрирайки креативност, предприемчивост и чувство за естетика и стил. Продуктите ще бъдат разположени в зали 4,5 и 6 и позиционирани на щандовете на всяка фирма-участник, с отличителен знак на конкурса.

 

Всеки посетител може да оцени участващите продукти и да даде своя глас, за да определи новия победител в конкурса БЪЛГАРСКА МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА 2017. Гласувалите ще участват в жребий за ваучер на стойност 500 лв. за покупка от фирмата, спечелила вота на посетителите.   

 

Конкурс за детска рисунка „Моят дом мечта"

 

Поради големия интерес и прекрасното настроение, което донесоха над 1600 от творбите на ученици от цялата страна по време на изложенията „Светът на мебелите" и „Техномебел" 2016, Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост /БКДМП/ ще организира за ВТОРИ ПЪТ КОНКУРСА ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „МОЯТ ДОМ МЕЧТА". Победителите в двете възрастови групи - I-IV и V-II клас, ще бъдат наградени на 28 април, от 12:00 часа в Интер Експо Център.

 

"STUDY VISITS - учебни посещения"

 

По време на изложенията БКДМП ще организира „STUDY VISITS - учебни посещения" за учениците от Професионалните гимназии. Целта на посещенията е да се информират учениците и преподавателите за актуалностите в бранша, както и да подкрепи връзката между БИЗНЕСА И ОБАЗОВАНИЕТО. Предвижда се посещенията да са еднодневни, като за всяка гимназия ще има организирани срещи с фирмите по щандове на изложението, където представителите на бизнеса ще запознаят учениците с всички новости на бранша.

 

Участие на водещи млади български дизайнери

 

Ателие "ТРИОН" - личната мотивация на членовете на ателието се основава на връзката с природата и нейното опазване. Екипът се включва в различни социални каузи, фестивали и интериорни проекти. Основната линия, към която е ориентирана работата на ателието, е преизползването на отпадъчни материали или така наречения "up-cycling" дизайн. Трансформирането на стари вещи и въвличането им отново в експлоатация е основен метод за редуциране на отпадъците.

 

„ЧЕРГА" - Българска група за дизайн - група от млади български дизайнери, работещи заедно с общи цели, независимо от разликата в темперамента, начина и стила на работа. Въпреки ярката си индивидуалност и различия, те се стремят заедно да покажат силата и предимствата на родния дизайн - като продукт и част от световната култура и среда.

 

ТРИОН и ЧЕРГА вече представиха последните си продукти на Salone del Mobile 2017, като това е първата Българска група за дизайн в специалната част за млади дизайнери - Salone Satellite. 


 

   още от Новини
   още от Изложения