Елегантен и модерен апартамент с отворени пространства

13.01.2020 / 11:29 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Акцентирането върху гледката е постигнато с плъзгащата система Hi-Finity и прозорците SlimLine 38 на Reynaers.

 

Изборът на цветовете, ограничен до бяло, сиво и черно, перфектно разположеното осветление и най-вече разширяването на пространството създават изчистен и светъл дизайн на този апартамент в регион Силезия в Полша. Проектът е на студио MMOA Pracownia Architects, наградено в конкурса „Архитектура на годината 2018" в категория „Млад творец".

 

Елегантен и модерен апартамент с отворени пространства

 

Първоначално жилището е било разделено на много стаи и въпреки впечатляващите си размери, не се е различавало от типичните апартаменти в многофамилни сгради. Собствениците желаели да получат елегантен интериор - тази мечта е реализирана, като голяма част от стените са съборени, отворите на вратите са увеличени, а прозорците - подменени. Така апартаментът по естествен начин се изпълва със светлина благодарение на остъкляването. Акцентирането върху гледката е постигнато с плъзгащата система Hi-Finity и прозорците SlimLine 38 на Reynaers.

 

Елегантен и модерен апартамент с отворени пространстваПо време на метаморфозата на апартамента прозорците са заменени с алуминиеви. Обсъдени са решения, които дават възможност за създаване на наистина големи остъклявания, а системите на Reynaers съвпадали идеално с концепцията. Комбинацията от системата за прозорци  SlimLine 38  и плъзгащите се витражи Hi-Finity предлага уникално решение, при което видимостта на профилите е сведена до минимум - рамките са скрити в стените, а профилите на крилото са изключително тънки.

 

Елегантен и модерен апартамент с отворени пространства

 

Изразителните произведения на изкуството, поставени до входа на терасата, перфектно се съчетават с цветовата гама на интериора.

 

Елегантен и модерен апартамент с отворени пространства

 

Геометричните форми подреждат пространството - дори завесите придобиват формата на статични колони, благодарение на използването на дебел, твърд материал.

 

Елегантен и модерен апартамент с отворени пространстваПлочки с голям формат, имитиращи мрамор, са положени по пода на целия апартамент и на терасата.

 

Елегантен и модерен апартамент с отворени пространства


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти