Експериментатори в дизайна: Odd Matter

29.06.2020 / 15:16 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Онлайн срещата с Георги Манасиев и Елс Волдек предстои утре от 18.30 часа.

 

Експериментатори, новатори, творци без хоризонти. Един българин и една холандка, които поемат по общ път, наречен Odd Matter, за да впечатляват, а понякога и изумяват, с нов живот на материалите и с уникален дизайн.

 

Експериментатори в дизайна: Odd Matter

 

Заради утвърденото си място в света на дизайна Георги Манасиев и Елс Волдек участват в пространството на Росана Орланди, по неин личен избор, по време на най-значимото и определящо тенденциите събитие – седмицата на дизайна в Милано, където се представят редом с Maarten Baas + DHPH, Daniel Rybakken, Nacho Carbonell и други. Общият им път тръгва от RCA (Кралския колеж за изкуства в Лондон), където завършват продуктов дизайн. През 2013 г. го официализират с името Odd Matter в Лондон, а скоро след това се местят в Амстердам, Холандия.

 

Odd Matter е експериментално студио, където се раждат знакови проекти: столовете от заплетени на ръка въжета Surrounded; серия от осветителни тела Overnight (цветно стъкло и мед), които са първата им сериозна поръчка, реализирана за галерията за декоративно стъкло в Нотинг Хил – Vessel; серията коркови съдове Floter, която им носи и награда; колекцията NODE, с която показват връзката между лампата като обект и светлината, заради която тя съществува; колекцията „guise“, за която използват техники от 17-ти век и др.

 

Дизайнерското дуо участва в груповата изложба Extra Ordinary (2015) с колекцията си Deposit, а през 2016 г. Георги и Елс правят и своята първа самостоятелна изложба в галерия G11 в Oxo Tower Wharf, Лондон. Двамата участват и в Schloss Hollenegg for Design в Австрия. И днес продължават да търсят нови и вълнуващи предизвикателства в работата си с материалите, сред които е дори калта.

 

Проектите на Odd Matter може да разгледате тук.

За да се присъедините към онлайн срещата утре, последвайте линка тук.


 

   още от Новини
   още от Арт