Едно, две, три

30.10.2019 / 13:37 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Толкова отличия получи студио IDEA на Алекс Ковачев от International Property Awards.

 

Едно, две, три

 

Двете къщи близнаци, или Signature Properties, получиха награда в категория Residential Property. Те притежават всички черти на високия клас имот, а концепцията балансира ексклузивността на локацията, архитектурата и дизайна. Благородното излъчване на неокласическата архитектурна линия и облените от светлина пространства са подчертани с прецизно селектираните материали за настилките и облицовките, вградените мебели по детайл и декоративните елементи. Търсена е елегантност извън времето, красотата на скъпите и красиво стареещи материи. Боравенето с текстурите и цветовете при този проект напомня подхода на дизайнерите на моден haute couture. В същото време от IDEA изграждат стил, създаващ усещане за съвременна лекота и космополитност.

 

Едно, две, три

 

Един от любимите проекти на студиото - Bachelor Pad, спечели още една награда. Този път тя идва от International Property Awards в категорията Residential Interior - Apartment. "Имаме още едно доказателство, че проектираме и изпълняваме дизайн, който придава нова ценност на пространството. В този апартамент, замислен като луксозен пристан за един мъжки свят, направихме минималистичен прочит на визията за golden age glamour. Заложихме в концепцията си на взаимодействията между светлината и релефите, текстурите и нюансите на материалите, на заоблянията в стените и тавана за постигане на флуидност и компенсиране на неголямата площ, на симетриите и двойствеността за източна хармония. Целта беше интериорът да излъчва рационалност, увереност и уравновесеност, без да губи и безценния нюанс на неуловимост и загадъчност. Имаме още едно международно признание, че сме успели!", казват от IDEA.

 

Едно, две, три

 

След многото предишни отличия, хотел Intercontinental Sofia вече е и сред фаворитите на International Property Awards в категорията Hotel Interior. "Разположен на исторически софийски площад, той беше предизвикателството и отговорността пред нас с дизайн да разкажем историите за Промяната, родила максимата „времето е наше“ и вярата, че сме свободни в младостта, надеждите, любовта и мечтите си. Със създадени специално за това място дизайнерски и арт решения, проектирахме среда, в която гостите да се чувстват не само комфортно приютени, не само заобиколени от класа, щедрост и блясък, но и да преживеят неповторимостта на един град. Затова приемаме тази награда и като награда за нашата любима София!"

 

Едно, две, три


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти
   още от Любопитно