5-те най-добри дизайн дестинации за септември 2019 година

26.08.2019 / 13:26 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Традиционно месецът е изпълнен с редица изложения и седмици на дизайна, които се провеждат в различни точки на света.

 

Ако все пак трябва да избирате от местата, които си заслужава да посетите в тази връзка, бихме препоръчали пътуване до Париж, Лондон, Монреал, Хелзинки или Чикаго. Всеки от тези градове ще бъде домакин на знаково събитие, което трябва да присъства в календара на всеки, който се вълнува от темата „дизайн". Най-трудната част в избора всъщност ще бъде къде да не отидете.

 

5-те най-добри дизайн дестинации за септември 2019 година

 

Хелзинки

 

Въпреки че все още стои в сянката на Копенхаген и Стокхолм, финландската столица постепенно се очертава като лидер в северния дизайн. Седмицата на дизайна в Хелзинки започва на 5 септември и продължава до 15-ти. Тази година Helsinki Design Awards ще почете финландския дизайн с акцент върху устойчивостта и екологичните решения на климатичните промени.

 

Париж

 

Септември е много активен месец в Града на светлините. Основното събитие, разбира се, е Maison & Objet (6-10 септември) Тази година темата на панаира ще бъде „Проектиране за революция на работното място", с площ от 1000 квадратни метра, посветена на дизайнерски идеи за офиси и работа.

 

Монреал

 

Очаква се около 20 000 посетители да посетят Монреал за 31-ото издание на Salon du Design de Montreal, което се провежда на 12-14 септември. Около 300 изложители ще покажат най-новите си и най-добрите продукти в осем тематични пространства.

 

Лондон

 

Лондонският панаир на дизайна, който привлича 29 000 посетители годишно, се завръща тази есен като едно от знаковите събитията на London Design Festival (14-22 септември). Тази година изданието ще представи 550 изложители от 40 страни, включително Перу, Полша и Обединените арабски емирства. Освен това, известната галерия Saatchi ще бъде домакин на „I-MADE", изложба, фокусирана единствено върху италиански дизайн, куриран от Джулио Капелини, който говори пред AD PRO за проекта.

 

Чикаго

 

Септември е голям месец и за Чикаго. На 19 септември Chicago Architecture Biennial ще се завърне за своето трето издание с безплатни публични изложби, мащабни инсталации и други събития. Експо Чикаго - най-важният панаир на изкуствата в града - ще се състои по същото време на Navy Pier. Феновете на архитектурата е добре да планират също посещение и в Чикагския архитектурен център, в неговия нов дом - сграда на Mies van der Rohe, която е с изглед към реката.

 

Източник: ues.bg


 

   още от Новини
   още от Изложения