Днешното жилище на мечтите е „дом на бъдещето“

21.09.2017 / 17:40 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Той е оборудван с най-модерни технологии, с „умни“ системи за дистанционно управление на достъп, осветление, отопление, удобства.

 

Най-голямата платформа в този сегмент в света - Luxury Portfolio, избра нашата страна, за да представи за първи път тазгодишния Global Luxury Report. По покана на своя ексклузивен партньор в страната - Unique Estates, вицепрезидентите на международната компания Стефани Пфефър Антон и Крис Дийц разказаха за най-новите тенденции във високия сегмент и споделиха данни от най-мащабното проучване на пазара дни преди неговата световна премиера във Виена.

 

Днешното жилище на мечтите е „дом на бъдещето“

Весела Илиева, управляващ партньор на Unique Estates, Крис Дийц, вицепрезидент Глобални операции на Luxury Portfolio, Стефани Пфефър Антон, изпълнителен вицепрезидент на Luxury Portfolio

 

„Днешното жилище на мечтите е „дом на бъдещето“ – оборудван с най-модерни технологии, с „умни“ системи за дистанционно управление на достъп, осветление, отопление, удобства. Модерният човек иска да получи комфорт на разумна цена, той избира и купува бързо, особено по отношение на високотехнологичните домове, от които пазарът изпитва недостиг в световен мащаб“, сподели Стефани Пфефър Антон, изпълнителен вицепрезидент на Luxury Portfolio.

 

Днешното жилище на мечтите е „дом на бъдещето“

 

„Година след присъединяването на българския пазар към мрежата на Luxury Portfolio чрез партньорството ни с Unique Estates отчитаме силен интерес на международни купувачи с цел избор на частен имот или с инвестиционни намерения в страната. Причина за това са стабилната икономическа среда и позитивния ръст на пазара във високия сегмент имоти – отчита Крис Дийц, вицепрезидент Глобални операции в Luxury Portfolio. "Интересна тенденция е, че и редица българи се насочват към международния пазар, където търсят своето ваканционно жилище или изгодна покупка.“

 

Днешното жилище на мечтите е „дом на бъдещето“

 

А у нас пазарът на луксозни имоти отчита среден ръст от 21% на продажбите и 4% на наемите за периода януари – септември 2017 г., както и изключително активен летен сезон за запитвания и сделки. Според управляващия партньор на Unique Estates Весела Илиева времето за взимане на решение за покупка се е скъсило наполовина от началото на годината, като срокът за продажба на един имот на пазарна стойност е между 1 и 3 месеца.

 

Днешното жилище на мечтите е „дом на бъдещето“

 

Цените остават стабилни заради ограниченото предлагане на качествени имоти, което поставя продавачите в силна позиция. Пазарът е в очакване на предстоящи нови проекти към средата на 2018 г., съобразени с критериите на съвременния купувач“, споделя Илиева.

 

Днешното жилище на мечтите е „дом на бъдещето“

 

Интересът на информирания и активен купувач е насочен към къщи с модерна архитектура в затворени комплекси, към пентхаус апартаменти с площ над 400 кв.м, към луксозни сгради, чиито апартаменти са с високи тавани и просторна, красива гледка. На пазара се търсят и т.нар. „трофейни имоти“ – емблематични жилища на много високи цени, както и самостоятелни къщи с големи дворове, показват още данните на Unique Estates.

 

Пълната презентация за пазара на луксозни имоти в България и по света може да свалите тук.


 

   още от Новини
   още от Любопитно