Дизайнерът Свилен Гамолов ще участва в TEDxTalyana

13.05.2019 / 17:00 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Събитието е посветено на идеята за обособяване на творчески квартал в историческото ядро на Варна.

 

Основният фокус на дискутираните теми TEDxTalyana, който ще се проведе на територията на Малки римски терми, ще е върху 4 направления: туризъм, традиции, творчески индустрии и технологични иновации. Сфери, които на пръв поглед са твърде различни една от друга, но с помощта на лекторите ще се обединят в едно. Ще бъде отправен поглед към миналото на Варна и историите, които градът крие. Ще се говори за значението на Черно море в миналото и настощето. Ще разберете какво е влиянието на технологиите в развитието на съвременните градове. Ще чуете и съвети за това как да опазим културното си наследство и какво ни очаква в бъдеще.

 

Дизайнерът Свилен Гамолов ще участва в TEDxTalyana

 

Свилен Гамолов е известен продуктов и интериорен дизайнер с 23-годишен опит в сферата. Носител е на отличия, сред които Топ 100 за най-добрия дизайн в света (Design Intelligence Award, Китай, 2018), както и на Платинена награда за най-добър дизайн в света (А’ Design Award & Competition, Италия, 2018). Основател е на собствен бранд Gamolov, който предлага продукти от най-висок клас, предимно с авторски дизайн.

 

На 8 юни Свилен Гамолов ще разкаже за празнината в нашето общество за обща визия и политика към дизайна като съставна част от икономическото развитие на България, и как можем да решим този проблем.

 

Дизайнерът Свилен Гамолов ще участва в TEDxTalyana

 

TEDx е формат на събитие, което носи духа на мисията на TED - за разпространение на идеи, които си заслужават сред локалните общности по всички краища на планетата. TEDx събитията са организирани от любопитни личности, които искат да открият идеи и да разпалят разговора за тях сред своята общност. TEDx събитията включват лекции на живо и записани TED Talks и са организирани независимо под лиценза на световния бранд TED.

 

Следете обявяването на останалите лектори тук.


 

   още от Новини