Дизайнери се включват в интериорни проекти за модули на Марс

22.03.2018 / 18:58 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Интериорът трябва да е гъвкав и да отговаря на различни функции.

 

Дизайнери се включват в интериорни проекти за модули на Марс

 

Марс продължава да провокира любопитството на мечтателите. Днес то вече не се изразява само в плахо и неуверено питане дали има живот на Червената планета, а във все по-засилващия се интерес към въпроса - кога земляните ще отидем там. Изявени интелектуалци-визионери, най-светли умове на науката и смели предприемачи не само мечтаят, но и си сътрудничат за реализирането на тази цел.

 

Бас Лансдорп, съосновател на Mars One, заедно с екипа в тази общност, е от хората, дръзнали да работят усилено за нейното постигане. Той пристига в София, за да сподели визията си за бъдещето ни като мултипланетарен вид. „Следваща цел: Марс" е събитие, което събира водещи предприемачи и учени, ангажирани с тази мисия. И всички, които вярват и изпитват нетърпение по-скоро мечтите им да се превърнат в реалност.

 

Публичната /платена/ лекция на Бас Лансдорп /утре, 23 март, от 18:00 до в Sofia Event Center/ е по една от най-актуалните теми за цялото човечество, включително според водещи визионери като Илон Мъск, починалият наскоро гений Стивън Хокинг, Бъз Олдрин и др. В момент, в който президентът на САЩ подтиква NASA да работи усилено за изпращане на астронавти към Марс, Boeing обявява свои планове за мисия, точно 30 години след полета на втория българин в космоса, 45 години след последното стъпване на хора на Луната, ще се състои дискусия в София с водещи предприемачи и учени в усилията за покоряване на един нов свят и превръщане на homo sapiens в мултипланетарен вид. Лекцията на Бас Лансдорп ще бъде последвана от networking.

 

На събитието гостите ще разберат и повече за идеята за постоянно човешко селище от специални модули и технология на Червената планета.

 

Дизайнери се включват в интериорни проекти за модули на Марс

 

Архитектурата се основава на шест модула и два допълнителни елемента, които ще съдържат жилищни помещения, площи за производство на храни, системи за подпомагане на живота, зони за отдих, изследвания и много други. Те ще могат да се разраснат, когато пристигнат повече астронавти, създавайки повече жизнено пространство за постоянно заселване.

 

Дизайнери се включват в интериорни проекти за модули на Марс

 

Проектирането на интериора е интересна задача. Дизайнът трябва да отговаря на нуждите както на ежедневните нужди, така и на целия жизнен цикъл на човека и екипажа. Освен това трябва да отговаря и на изискванията за допустима маса и обеми, които да бъдат транспортирани и по-късно "разгънати" във вътрешността. Интериорният дизайн трябва да притежава голяма гъвкавост, за да бъдат възможни промени за специални поводи или нови ситуации. Специалните пространства и функционалности ще бъдат прототипирани и ще бъдат оценени по време на тренировка на астронавтите.

 

Дизайнери се включват в интериорни проекти за модули на Марс

 

Още подробности - тук.


 

   още от Новини
   още от Любопитно