„Дизайн? За кого?“ е темата на нова jumpthegap®(talk) среща в София

26.02.2019 / 11:26 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Ще бъде представен и регламентът на конкурса с награден фонд от 26 000 евро.

 

За пореден път в рамките на международния конкурс за дизайн jumpthegap® Експо Баня София е една от точките за среща на настоящи и бъдещи професионалисти от сферите дизайн и архитектура. За jumpthegap®(talk) среща у нас пристига Хосеп Конгост, директор Дизайн и иновации в Roca, член на журито на международния конкурс за дизайн и архитектура jumpthegap®. Негов партньор в събитието е Генчо Гоев, един от водещите съвременни дизайнери у нас, създател на Национална платформа за интериорен дизайн „Дибла". „Темата на срещата е „Дизайн? За кого?" - за предизвикателствата пред дизайна на родна почва и развитието в международен план. Ще бъде представена и пълна информация за регламента на конкурса jumpthegap® с награден фонд от 26 000 евро.

 

„Дизайн? За кого?“ е темата на нова jumpthegap®(talk) среща в София

 

На jumpthegap®(talk) срещата-разговор са поканени всички желаещи бъдещи и настоящи професионалисти в сферите дизайн и архитектура. Тя ще се проведе на 7 март от 17.30 ч. в Експо Баня София (изложбена зала Roca), бул. „Мария Луиза" 16. Местата са ограничени. Необходима е регистрация (безплатно) тук.

 

Инициативата jumpthegap®(talk) е поредица срещи с изтъкнати професионалисти от сферата на дизайна и архитектурата. Те представят своя професионален опит и гледна точка по избрани теми и проблеми, свързани с настоящето и бъдещето на дизайна и архитектурата. Дискусиите се провеждат в различни градове по света и са част от международния конкурс за дизайн jumpthegap®. Идеята на срещите е и да разяснят в детайли условията и дадат насоки на младите таланти, желаещи да участват в поредното издание на jumpthegap®.

 

Международен конкурс за дизайн и архитектура jumpthegap® е инициатива на мултинационалната компания Roca. Провежда се на всеки две години. От първото издание през 2004 г. jumpthegap® е в сътрудничество с Център за дизайн Барселона (BCD Barcelona Centre de Disseny). За изминалите седем издания конкурсът има над 20 600 участници от 134 страни. Вече утвърден в световен мащаб, конкурсът има за цел да предложи платформа, където студенти по архитектура и дизайн и професионалисти на възраст под 40 години да покажат своя талант чрез концептуални, устойчиви и иновативни решения за банята на бъдещето.

 

Общият награден фонд в осмото издание на конкурса е 26 000 евро. Работещи професионалисти и учащи се състезават в отделни категории. В конкурса се присъждат три награди: по една награда от 10 000 евро в двете категории Професионалисти и Студенти и специална награда за устойчивост на Фондация We Are Water в размер 6 000 евро.

 

Международното жури на jumpthegap® обединява признати водещи специалисти от областта на архитектурата и дизайна. Срокът за регистрация за участие в конкурса е 27 март, а за подаване на самите проекти - 25 април. Допълнителна информация за конкурса и журито на български език може да прочетете ТУК.

 

„Дизайн? За кого?“ е темата на нова jumpthegap®(talk) среща в София

 

Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Повече от сто години след създаването си, компанията има над 23,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.

 

BCD, Център за дизайн Барселона, е частна институция с над 40 години опит в насърчаване на дизайна в услуга на дружества и публични институции. BCD провежда дейности които да утвърдят дизайна като движеща сила за устойчивото развитие в икономическата, социалната и културната сфери и популяризира Барселона като международен еталон за дизайн и иновация.


 

   още от Новини
   още от Арт
   още от Любопитно
   още от Баня