Дизайн лабиринт и сетивен театър в студентския дом в София

05.03.2020 / 13:34 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Във FEEL ME Experience интериорният дизайн разкрива потенциала си да превръща ежедневието в изкуство, а арт инсталации и интериорни брандове ще предизвикват всяко едно от сетивата ви.

 

Дизайн лабиринт и сетивен театър в студентския дом в София

 

Design lab. - първата "лаборатория" за архитектура и дизайн в България, представя ексклузивно преживяване в Националния студентски дом на пл. „Народно събрание" 10 в София. В партньорство с Inner Theater Company е създаден микс между театър лабиринт и сетивно пътуване в света на интериорния дизайн, който се случва за първи път в България - само 6 представления в периода 13-22 март. Чрез комбинация от различни изкуства събитието се базира на сензитивен театър, в който зрителят е участник от първо лице. В групи до 4 души ще бъдете водени от гидове в рамките на 80 минут. The FEEL ME Experience представлява т.нар. имерсивен театър лабиринт - тренд в модерното изкуство, набиращ популярност в Ню Йорк и Лондон.

 

Заради събитието Националният студентски дом ще бъде преустроен от екипа на Design Lab., насочвайки вниманието към належащата реновация на пространствата в него. Голяма част от тях ще бъдат преобразени във връзка със събитието и ще се ползват и в бъдеще. Основната цел на събитието е да привлече вниманието на архитекти и дизайнери към забравени и изоставени архитектурни забележителности. Впоследствие целта е да се направят работни групи, за да се изготви план за това какво може да се случи в пространствата в Националния студентски дом.

 

Припомняме, че 18 години след пожара в сградата се търсят начини за нейното възстановяване. През февруари 2018г. студенти от УАСГ представиха идеен проект за реставрация на Националния студентски дом. Идеята е, след като се възстановят изгорелите зали, те да се използват като пространство за реализация на студентски проекти.

 

Подробности за билети за събитието може да разберете тук, като 10% от сумата на всеки закупен билет ще е дарение към Националния студентски дом.


 

   още от Новини
   още от Арт
   още от Любопитно