One Day Design Challenge с първо издание в България

29.03.2018 / 11:00 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Еднодневното предизвикателство ще се състои в Експо Баня София на Roca на 21 април.

 

One Day Design Challenge с първо издание в България

 

София ще бъде домакин на първото издание на Roca One Day Design Challenge в България. Събитието ще се състои в Експо Баня София, най-голямата корпоративна изложбена зала на Roca на Балканите. Целта на инициативата е да предостави на младите архитекти и дизайнери платформа, където могат да покажат таланта си. Събитието им дава възможност и за контакт с утвърдени професионалисти и представители на бизнеса.

 

Наградният фонд за конкурса в България е 4 200 лв. Победителите ще имат възможност да участват и в допълнителен уъркшоп за дизайн с утвърдени международни лектори.

 

One Day Design Challenge с първо издание в България

 

В продължение на един ден студенти и млади професионалисти от цялата страна с интереси в областта на архитектурата и дизайна ще могат да се включат в състезанието. Само за няколко часа те ще трябва да създадат дизайн на елемент (продукт), свързан с пространството на банята. Конкретното задание на конкурса ще стане известно на участниците едва сутринта на самия ден на провеждането му.

 

One Day Design Challenge с първо издание в България

 

В състезанието могат да участват студенти и млади професионалисти от сферите архитектура и дизайн. Те трябва да са на възраст до 30 години и с постоянно местожителство в България. Участниците могат да се състезават индвидуално или в отбори от максимум трима души.

 

One Day Design Challenge с първо издание в България

 

"One Day Design Challenge e състезание за време, в което участниците се изправят пред предизвикателството да създадат в рамките на един единствен ден оригинални решения и иновативни концепции, свързани с пространството на банята", сподели Xavier Torras, член на международното жури, директор Бранд и Комуникации на Група Roca и Директор на фондация We Are Water. Останалите членове на журито на конкурса в София са български архитекти и дизайнери, получили признание за своите проекти не само у нас, но и в международен мащаб.

 

One Day Design Challenge с първо издание в България

 

Арх. Ангел Захариев - с името му се свързват проектите за емблематични сгради, като Бизнес парк София, Capital Fort, Sky Fort, Музейко, Gtower. Съосновател на А и А Архитекти и Група Град.

 

Генчо Гоев - дизайнер, носител на множество международни отличия; основател на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн Дибла, както и на дизайнерското Студио Гоев.

 

Арх. Любомир Станиславов - с името му се свързват проекти като НДК, Хълмовете на Плана, шоурумите на Infiniti и Hyundai, МОЛ Сердика. Издател на престижни международни издания, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България.

 

Валентин Водев - дизайнер, носител на множество международни награди, сред които Red Dot Design Award. Основател на Vodev studio, Виена. Член на международното жури на конкурса #jumpthegap 2016/2017.

 

One Day Design Challenge с първо издание в България

 

Състезанието One Day Design Challenge by Roca се провежда в атмосфера на екипна работа и сътрудничество, в която младите участници имат възможност да обменят идеи с други дизайнери и архитекти. След изданията му в Испания, Великобритания, Португалия, Русия, ОАЕ, Полша, Китай, платформата за първи път ще гостува и в България, преди да продължи пътя си към Аржентина, Бразилия, Сингапур, Хонг Гонг и Хърватия.

 

One Day Design Challenge с първо издание в България

 

Готови ли сте да приемете предизвикателството? Прочетете подробности за правилата за участие и се регистрирайте за участие най-късно до 18 април ТУК.


 

   още от Новини
   още от Арт