Черното в интериора

21.08.2017 / 13:23 - citybuildhome.bg
  свежо  

Черният цвят в интериора не е особено популярен, но дизайнерът Дарья Московцева ви дава идеи как правилно да работите с него.

 

Черният цвят не е мрачен. В интериора той може да сътвори чудеса. Както и белия цвят, той е безпогрешен фон, но ако белият цвят разширява пространството, черният придава дълбочина. Той работи като задния фон на театралната сцена, като бархетният плат в кутийката със скъпоценности и концентрира вашето внимание върху съдържанието.

 

Ако никога не сте имали опит с черния цвят, преди това опитайте с аксесоарите. Черните контрастни детайли изглеждат ефектно - рамки за снимки, свещник, ваза, съдове, принт върху спалното бельо или възглавниците, полупрозрачен абажур... По-късно може да преминете към черни стелажи, врати и други.

 

Черното в интериора

 

Основното при използването на черния цвят и да пуснете в него светлината. За това съществуват два начина. Първият е да подберете подходящо осветление - разбира се, не горно, което ще убие магията на черното, а функционално, което ще извади черния предмет от тъмнината и ефектно ще го подчертае. Вторият начин да добавите светлина е с помощта на използването на подходящи фактури, в които тя да се отразява: проблясващ плат на възглавницата, гланцова повърхност, полиран плот.

 

На фона на черното простите ярки цветове ще изглеждат съвременно. Оранжевият, жълтият, зеленият и синият са отличен избор. Наситените и дълбоки цветове като на морската вълна, винено, вишнево, изумрудено и охра също ще стоят много благородно, съчетани с черното. Златното, медното и ослепително бялото също са добро съчетание.

 

Черното в интериора

 

Помнете обаче, че съществуват цветове, които в съчетание с черното трябва да се избягват - класическото червено например /освен ако не искате да превърнете стаята си в леговище на Дракула/. Същото се отнася и за розовото. Пастелните и нежни оттенъци също не са много подходящи за черното, а изобилието от графични принтове може да доведе аналогия с "Алиса в страната на чудесата". Под въпрос за съчетаване с черно е и среброто - на дрехите то изглежда добре, но в интериора носи твърде студено усещане.

 

Въпреки всичко, не се притеснявайте да експериментирате, за да получите ефектен интериор.

 

Източник: www.4living.ru


 

   още от Новини
   още от Любопитно