24 часа уют

01.11.2010 / 11:00 - citybuildhome.bg
  свежо  

Предлагаме на вниманието ви няколко варианта на един впечатляващ интериорен проект на апартамент с чиста квадратура 80 кв.м в гр. София. Той е създаден за младо семейство от Ирис дизайн и инженер-дизайнер Яна Мечкарова.

 

24 часа уют
Жилището включва антре, спалня, голяма дневна свързана с кухня, баня, тоалетна и още една малка стая, предвидена за бъдещите наследници, която засега не е на фокус.
24 часа уют
Дизайнерите са заложили  на  монохромните цветове - бяло и сиво. Предпочитанията им клонят към модерна визия, минималистично звучене на мебелите и много функционализъм. Както сами можете да се убедите от различните варианти, представени на снимките, авторите са склонни към смели експерименти, а домакините са готови да приемат дръзки предложения за декорация на елементите на интериора.
24 часа уют
Подовата настилка в антрето, дневната и кухнята е гранитогрес 60х60см. За декорацията на стените основно е заложено на ефектните мазилки. Навсякъде в жилището е обърнато специално внимание на таваните. В антрето е проектиран специален таван, който да подчертава дължината му, създавайки перспектива чрез вертикалните  ламели, разположени по ширината му. Окаченият таван с обособени светещи зони и скрито осветление в спалнята е основният елемент, около който е изградено цялото пространство за почивка.
24 часа уют

24 часа уют

24 часа уют
В дневната има две зони - трапезария и кът за отдих. Те също са подчертани от образуваните ниши със скрито осветление в тавана. Своеобразен акцент в дневната е светещото пано с градски пейзаж над ниската мека мебел.
24 часа уют
Камината е разположена на границата на двете функционални зани в помещението, за да внася уют по всяко време на денонощието.
24 часа уют

24 часа уют

24 часа уют
Мебелите в цялото жилище са от МДФ в лак, гланц и мат. Изключително обобщени са като форма и подсилват изчистената линия като концепция.
24 часа уют

24 часа уют

24 часа уют

24 часа уют
В спалнята е разработен специален ТВ шкаф - тоалетка, така че огледалото да е скрито и козметиката на дамата да е дискретно прибрана. Вратите на гардероба са находчива комбинация от обикновено отваряне на панти с отваряне тип хармоника. Това способства за оригиналната визия и за ритмичността във формите.
24 часа уют

24 часа уют

24 часа уют

24 часа уют

24 часа уют

24 часа уют

24 часа уют

24 часа уют
Дизайнерът Яна Мечкарова щедро сподели няколко варианта на този прекрасен интериор с читателите на citybuildhome.bg. Тя разказа, че търсейки най-доброто решение за всяко помещение, в процеса на работа са се родили много идеи и разнообразни варианти за постигане на общата цел - един красив, удобен и функционален дом.  


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти