Благотворителна изложба в помощ за деца с тежки увреждания

05.11.2019 / 16:32 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Изложбата се организира по инициатива на авторите с подкрепата на Съюза на българските художници.

 

Благотворителна изложба в помощ за деца с тежки уврежданияОрганизаторите не биха искали тази изложба да се възприема като артистичен акт, а да бъде повод и средство повече хора да бъдат мотивирани да помогнат на децата и младежите с тежки увреждания от два центъра за настаняване от семеен тип в София - „Слънце" в кв. Слатина и „Св. Стилиян" в жк „Люлин".

 

Това е 18-ата от традиционните благотворителни изложби по инициатива на членове на СБХ. Каузите през годините са били насочени към подпомагане на грижата за деца, включително медицинска, като средствата са били предоставяни на отделение по неонатология.

 

Изложбата включва близо 60 картини. Освен чрез покупка, на децата може да се помогне чрез парични и предметни дарения.

 

Изложбата е подредена в зала „Европа", на втория етаж в сградата на „Проджект лаб" - София, бул. „Княгиня Мария Луиза" 58. Откриването е на 9 ноември (събота) от 17.00 часа. Изложбата ще продължи до 30 ноември.

 

Благотворителна изложба в помощ за деца с тежки увреждания

 

ПРЕДСТАВЯНЕ на ЦНСТДМУ „СЛЪНЦЕ", СЛАТИНА, И ЦНСТДМУ „СВ. СТИЛИЯН", ЛЮЛИН

 

В Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания (ЦНСТДМУ) в жк „Люлин" са настанени 6 деца (от 5 до 15 години) с интелектуални затруднения и проявяващи психично страдание. Те се учат и посрещат приключенията на живота, общуват с хората в квартала и създават приятелства. Всички те имат семейства, които нямат родителски капацитет и са социално слаби. Затова техните деца са настанени в центъра.

 

В ЦНСТДМУ в жк „Слатина" са настанени 7 деца и младежи (от 10 до 25 години) с тежка форма на детски церебрален паралич, слепота и проявяващи психично страдание. Част от тях идват от дома в Могилино.

 

Всички деца и младежи не говорят и не разбират какво им се говори, те са с тежка умствена изостаналост, на инвалидни колички или лежащи, на памперси, хранят се и се обгрижват от персонала. Основните ни нужди са: ежемесечно закупуване на памперси, мокри кърпи, събиране на средства за лято 2020, спално бельо, големи хавлиени кърпи, храни, допълнителни лекарства без направление.

 

Галина Йотова, управител на ЦНСТДМУ - 0877 127 256, yotova_galina@abv.bg

Сдружение „Дете и пространство" ЕИК: 131333228,  адрес: София 1606,  район Красно село, бул. „Ген. Тотлебен" №11, ет. 1, ап. 1

 

Банкова сметка в Първа инвестиционна банка:

ЦНСТ - IBAN   BG39FINV91501214815687

BIC: FINVBGSF


 

   още от Новини
   още от Арт