8 архитекта, 8 къщи, 8 истории

21.08.2020 / 13:41 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Филмът, част от програмата на фестивала "Master of Art", разкрива интригуващи факти от ежедневието на едни от водещите имена в света на архитектурата и дизайна.

 

8 архитекта, 8 къщи, 8 истории

 

Представен в Салона на мебелите, част от Миланската седмица на дизайна през 2014 г., италианският филм "Къде живеят архитектите" (78 минути) с режисьор Франческа Молтени показва Шигеру Бан, Марио Белини, Дейвид Чипърфийлд, Масимилиано и Дориана Фуксас (проектанти на обновяването на площад "Света Неделя" в София), Заха Хадид (която почина през 2016г.), Марсио Коган, Даниел Либескинд и Биджой Джайн. Филмът е част от програмата на фестивала "Master of Art", уникално културно събитие и единственият в Източна Европа международен филмов фестивал за документални филми за изкуство. Прожекцията ще бъде другата неделя (30 август) от 17:00 часа в Южния парк в столицата - на откритата сцена Sofia Summer Fest.

 

 

През 2014г. в CityBuild.bg ви разказахме за изложбата, която показа домовете и офисите на осемте известни творци. Оригиналното събитие представи снимки на екстериори и вътрешни пространства, макети, видеоклипове и интерюта (направени от куратора Франческа Молтени). Изложбата беше подредена с помощта на сценографа Давиде Пицигони.


 

   още от Новини
   още от Любопитно
   още от Арт