До 3 април може да се регистрирате в конкурса за дизайн jumpthegap

01.04.2019 / 10:04 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

В него може да покажете устойчиви и иновативни концептуални решения за банята на бъдещето.

 

Погледът към бъдещето на дизайна задължително означава да вземем предвид ситуацията, в която можем да се озовем след няколко години и решенията, които представяме днес, да бъдат с най-добра грижа за планетата. Международният конкурс за дизайн и архитектура jumpthegap насочва младите дизайнери и архитекти да мислят за бъдещето на дизайна и да предлагат устойчиви решения, предвид Целите за устойчивото развитие на ООН, за минимализиране човешкия отпечатък. Конкурсът обръща специално внимание върху целите, насочени към изменението на климата и опазването на околната среда, и ги свързва с банята на бъдещето, защото:

 

• Половината от населението на света - 3,5 трилиона души, живее в градовете. Предполага се, че до 2030 г. тази цифра ще достигне 5 трилиона.

 

• До 2050 г. населението на света ще достигне 9,6 трилиона души и ще ни трябват почти три планети, за да осигурим природните ресурси, необходими за поддържане на настоящия начин на живот.

 

• По-малко от 3% от водата в света е питейна, от които 2,5% са замразени в Антарктика, Арктика и ледниците. Следователно, човечеството зависи от 0,5% ресурс за да задоволи всички нужди от сладка вода.

 

До 3 април може да се регистрирате в конкурса за дизайн jumpthegap

 

Международният конкурс за дизайн и архитектура jumpthegap® е инициатива на мултинационалната компания Roca. Провежда се на всеки две години. От първото издание през 2004 г. jumpthegap® е в сътрудничество с Център за дизайн Барселона (BCD Barcelona Centre de Disseny). За изминалите седем издания конкурсът има над 20 600 участници от 134 страни. Вече утвърден в световен мащаб, конкурсът има за цел да предложи платформа, където студенти по архитектура и дизайн и професионалисти на възраст под 40 години да покажат своя талант чрез концептуални, устойчиви и иновативни решения за банята на бъдещето.

 

Иновативна идея и добър дизайн търси конкурсът jumpthegap

 

Общият награден фонд в осмото издание на конкурса е 26 000 евро. Работещи професионалисти и учащи се състезават в отделни категории. В конкурса се присъждат три награди: по една награда от 10 000 евро в двете категории Професионалисти и Студенти и специална награда за устойчивост на Фондация We Are Water в размер 6 000 евро.

 

Иновативна идея и добър дизайн търси конкурсът jumpthegap

 

Международното жури на jumpthegap® обединява признати водещи специалисти от областта на архитектурата и дизайна. Срокът за регистрация за участие беше удължен до 3 април. Допълнителна информация за конкурса и журито на български език може да прочетете ТУК.

 

Още интересни подробности за конкурса може да разберете и от jumpthegap®(talk) срещата в Експо Баня София на „Рока България". Дискусиите се провеждат в различни градове по света и са част от международния конкурс за дизайн. Идеята на срещите е и да разяснят в детайли условията и дадат насоки на младите таланти, желаещи да участват в поредното издание на jumpthegap®.


 

   още от Новини
   още от Арт
   още от Баня