Апартамент над града

04.06.2018 / 13:50 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

IRchitect внася белота и светлина, естествени материали и интересни пространства.

 

Апартаментът е на последен етаж и гледа към спокоен градски парк. Необходима е била цялостна подмяна на ел. инсталацията, на ВиК мрежата, както и на щранговете, ремонт на покрива, подмяна на дограмите, цялостна подмяна на настилката – съществуващият буков паркет е пренареден и освежен, а старата скара е заменена с нова замазка. Всички интериорни врати отиват на боклука, заедно с обзавеждането на баните. Парапетите на терасите били ръждясали и овехтели.

 

Разпределението също е имало нужда от драматична промяна – построеният през 1960-те апартамент не е отговарял на нуждите на семейството за съвременно обитаване. Оформена е голяма южна дневна зона, а в северната част на апартамента – малка детска стая и родителска спалня с отделен гардеробен кът.

 

Дневната е обединява няколко различни стаи – входният вестибюл, кухнята и самата дневна зона. Обилно осветена от големите френски прозорци на юг, усещането е за обширно помещение с много възможни ходови линии и загатнати междинни пространства. За да не се закрива страхотната гледка, са сложени вградени в пода конвектори вместо радиатори по стените. Мебелировката е обединена около централно разположена камина. Периферните мебели за съхранение работят като фон.

 

Апартамент над града

 

Апартамент над града

 

Апартамент над града

 

Апартамент над града

 

Кухнята е съставена от две части – дълъг кухненски ред по цялата дължина на стената и кухненски остров, центрано разположен в помещението. Островът работи и като своеобразна висока трапезна маса, която събира цялото семейство.

 

Апартамент над града

 

Цветови акцент е потърсен в гърба на кухнята – яркият жълт цвят контрастира на останалата част от интериора със смелата си дързост, но и обогатява помещението с характер и топлота. Корпусът на кухнята и плотът са изградени от буков шперплат, който чудесно си общува с буковия паркет на пода. Страниците на шперплата са оставени видими в цялата кухня – това й придава характер и позволява да се покаже красивата му технологична структура.

 

Апартамент над града

 

Детската е в спокойни тонове – светли цветове, пастелно син таван, нежни материали в мебелите. На техния фон колоритът на детските играчки изпълва стаята по най-добрия начин. Декоративният корниз по стените, изработен от буков шперплат, покрива релса за окачване на картини.

 

Апартамент над града

 

Родителската спалня е напълно изчистена – текстилно легло с повдигащ механизъм, шкафчета отстрани и ефирна завеса, скриваща портала към гардеробното помещение.

 

Апартамент над града

 

Собственичката на апартамента рисува и от студиото оформят място, на което да показва картините си. Дървената релса, разсичаща помещението в ъгъла между стената и тавана, крие механизъм за окачването им. Линията е продължена и пред прозореца, за да скрие корниза на завесите.

 

Душ зоната е отделена в ниша от матирано стъкло, тоалетната е зад врата, а мивката и голямото огледало са на практика в едно пространство с гардеробите.

 

Апартамент над града

 

Дифузната светлина от душ зоната осветява спалнята с нежна светлина подобно китайски фенер.

 

Повече подробности - тук.


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти