За най-актуалните тенденции в интериорния дизайн

13.05.2019 / 16:00 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Подробности ще научите в предстоящия курс на 20 май.

 

За най-актуалните тенденции в интериорния дизайн

 

Представяме ви десетте най-актуални цветове за интериорни бои през тази година. Ще се изненадате какъв ефект на обновление може да внесе в помещението различният цвят на стените.

 

Лешник

 

Кремавите нюанси на този цвят придават уют и топлота. Те са приветливи, а тяхната употреба е почти като константна величина. В зависимост от избрания нюанс лешниковите тонове имат свойството да привличат повече светлина в стаите или пък да създават заблудата за по-широко и голямо пространство.

 

Лилавеещо сиво

 

Въпреки, че сивото е един от стандартните цветове, напоследък една негова модификация се радва на заслужено внимание. Това е лилавеещият сив цвят. Той има способността да придава топлота на иначе студените тонове. Не бива да се бърка с пепел от рози, в който розовите оттенъци взимат превес. Създателите на този тон са прибавили в съвсем минимално количество нотки на лилавото, за да не създадат цвят, който омръзва прекалено бързо... а и все пак да не изгубят като потребители почитателите на сивото.

 

Тъмно зелено

 

Официалното наименование на този цвят е „нощен стража". Нюансът пресъздава наситеният hunter green цвят, който жълтее, но въпреки това изглежда като по-жизнена негова версия. Дали ще изберете приглушен или по-ярък нюанс на „нощния стража" - и в двата варианта ще успеете да внесете в дома си успокояващата сила на зеления цвят.

 

Пютър

 

Цветът „пютър" се описва като перфектната комбинация между бежово и сиво. Той е предпочитана алтернатива за тези хора, които не искат стените им да бъдат бели, но и не биха ги боядисали в нещо ярко или нестандартно. Цветът е универсален. Може да се използва за помещения с различна големина. Подходящ е за спални, всекидневни, кухни, коридори и дори бани. Поради тази своя приложимост този тон е бил в известна степен подценяван до тази година. Специалистите по интериорен дизайн предлагат да го използваме дори в повече от едно помещение.

 

Гъба

 

Този цвят е освежен съвременен вариант на светлият „миши" кафяв, популярен през 70-те. Той е неутрален, но същевременно „игрив" и взискателен. Специалистите по вътрешен дизайн препоръчват да го използваме за стаи, в които мебелите са изградени от естествени материали.

 

Мъглявина

 

Мъглявият тон е бленда от пастелно син и пастелно зелен, като са добавени сиви и лилави оттенъци. Не се заблуждавайте - крайният резултат е далеч от шарките на великденско яйце! Представете си го като по-нестандартен вариант на светлият бежов цвят или гълъбово сивото. Въпреки капризността си, той има предимство, което е трудно за пренебрегване - мъглявият оттенък с лекота ще прикрие петна по стените, причинени по невнимание от вас, децата или домашния ви любимец.

 

Приглушени пастели

 

Пастелните цветове, обогатени с „приглушени" тонове, имат въздействието да успокояват сетивата ни. Те са подходящи както за стаи за момчета, така и за стаи на момичета. Освен това са подходящи за общи помещения като кухня, всекидневна и баня. Приглушените пастели са особено подходящи при минималистичния стил на интериор.

 

Нежна глина

 

Нежната глина е цвят, който винаги ще привнесе елегантност в интериора ви и ще ви напомня за слънчевите лъчи в дъждовните дни. Той е топъл нюанс, който е подходящ както за боядисване на всяка стена в стаята, така и като цвят, който да акцентира върху само една от тях. Макар и един от трендовете на 2019-та, „животът" на този тон ще бъде по-дълготраен!

 

Ню блуус

 

Кораловото синьо, леденото синьо, сиво-зеленото и още няколко бледи сини нюанса представляват чудесна алтернативна опция за хората, които искат да избягат от стандартния избор, без обаче да извършат прекалено драстична промяна. По подобие на зелените тонове носят успокояващ ефект на човешките сетива, а функционалното им предимство е, че няма да „умалят" помещението визуално. Ако планирате лек козметичен ремонт и вече сте закупили интериорна боя в син цвят, но в тъмната гама, а сте размислили относно по-„тежката" краска - не се притеснявайте. Просто прибавете светъл тон или пък изчистен бял цвят, за да разсеете тъмнината му и да получите някой от тренди „ню блуус" разцветките.

 

Горчица

 

Вероятно ще се изненадате, че и през тази година този цвят е един от най-препоръчваните. Неговият бум дойде преди няколко години, но първо навлезе в модата. „Горчицата" е алтернатива на златистите, елегантни тонове и е един вид техен „кежуъл" заместител. Интериорните дизайнери препоръчват да го прилагаме в случаите, в които искаме да акцентираме на точно определена стена или пък когато в стаята има скосения, които ни притесняват и искаме да ги превърнем от недостатък в ефектна особеност на жилището. Преди такова действие, разбира се, трябва да се съобразим с характера, който вече сме придали на жилището си, и да преценим дали е подходящо да добавим такъв елемент на провокация в него.

 

Всички подробности за най-актуалните тенденции в интериорния дизайн, както и как да ги прилагате по най-подходящия начин, ще научите в предстоящия курс по Интериорен дизайн в Design academy. За да получите повече информация относно обучението и начините, по които може да се запишете, посетете сайта или се обадете на телефон 0700 16 004.


 

   още от Новини
   още от Любопитно